Edifici d'habitatges Font Fargues _Barcelona

Entenem l’arquitectura com un llenguatge de creació, d’innovació i de transformació dels espais. Però aquest mateix llenguatge arquitectònic es regeix en d’altres pilars com la renovació, el canvi de paradigma i l’adaptació a les necessitats dels espais que ens envolten. En aquest projecte de canvi d’ús d’un edifici d’oficines a edifici plurifamiliar de 9 habitatges i aparcaments, situat a l’Avinguda Frederic Rahola de la ciutat de Barcelona, hem tingut la oportunitat de desenvolupar aquestes últimes, col·laborant de la mà dels arquitectes Jordi Pujol Liñàn i Xavier Lobo Planell. D’aquesta enriquidora col·laboració ha nascut un projecte que busca trobar l’essència d’un antic edifici d’oficines i industrial en una zona molt peculiar de Barcelona, per adequar-ho a habitatges d’alta qualitat de 2 a 4 dormitoris, on la pròpia orografia del terreny on s’emplaça l’edifici, el caracteritza, el defineix i l’impulsa per ser una clara mostra de declaració de principis arquitectònics: apostar per la rehabilitació d’edificis abandonats existents, extreure’n el seu màxim potencial i generar sinèrgies transformadores al barri.

1/1

Edifici d'habitatges Plaça Moreu _Caldes de Montbui

Arquimes té l’honor de seguir col·laborant amb l’augment i la promoció de nous habitatges amb aquest edifici plurifamiliar de 13 habitatges, locals comercials i aparcaments, situat a una de les cantonades que conformen la plaça Moreu, a un dels enclavaments referents i més cèntrics de Caldes de Montbui. L’edifici es dividirà en 4 nivells; la planta soterrani es destinarà a  18 places d’aparcament (inclosa una que disposarà de recàrrega per vehicle elèctric), a la planta baixa s’hi ubicaran locals comercials, aprofitant el potencial i l’atractiu d’estar en una de les places més importants de la vila, i dos habitatges. Les plantes superiors es destinaran exclusivament a habitatges de 2 a 3 habitacions (dels quals 4 seran dúplex). En tots els casos els habitatges disposaran de balcons i terrasses exteriors. L’edifici tindrà 3 fronts de façana: a la Plaça Moreu, al carrer Alfons Solà i al pati interior d’illa. L’edifici potenciarà el seu emplaçament en cantonada amb una façana sòbria i formal, la qual ajudarà a impulsar la perspectiva del carrer i la centralitat de la plaça.

Edifici d'habitatges_Caldes de Montbui

Aquest projecte de d'edifici d’habitatges plurifamiliar situat al centre de la població de Caldes de Montbui neix amb la vocació de treure el màxim partit a la parcel·la, tant en nombre d’habitatges com en qualitat dels mateixos. L’edifici doncs contindrà 14 habitatges, de 2 i 3 dormitoris (dels quals 3 seran dúplex), repartits entre planta baixa, primera i segona; terrassa comunitària; pati interior pels pisos de planta baixa que hi comuniquen i soterrani destinat a aparcament de vehicles.

L’edifici s’adaptarà a les pronunciades pendents dels carrers que el delimiten amb el decalatge de les plantes i les diferents distribucions i implantacions de les peces que s’hi ubiquen a l’interior.

La façana fuig de qualsevol uniformitat i regularitat de les plantes i segueix un ritme propi entre buits i plens, els quals reconeixen en tot moment les peces on s’emplacen els diferents habitatges però amb un llenguatge modern que a la vegada ajusta els seus buits a les proporcions tradicionals existents a la trama urbana on s'emplaça.

Show More

Habitatge unifamiliar _ St Esteve Palautordera

Aquest projecte és l’exemple perfecte de que un edifici no només ve definit pel seu emplaçament, i alhora, de que un mateix entorn pot rebre respostes diferents adaptant-se en tot moment a les necessitats dels seus usuaris. Aquest habitatge unifamiliar s’emplaça en un enclavament privilegiat a dins del nucli urbà de Sant Esteve de Palautordera, a les faldes del Montseny. L’edifici es caracteritza per la seva compacitat i es resol en dos volums clarament diferenciats des de l’exterior i amb cobertes a una sola aigua, les quals potencien aquest equilibri funcional del propi habitatge. El decalatge entre els dos volums generen nous fronts de façana que han provocat l’aparició de porxos i espais semi-coberts els quals potencien la suau transició entre l’interior i l’exterior de l’habitatge i dignifiquen l’espai en el que s’emplaça l’edifici. La imatge resultant del mateix, és de simplicitat i línies molt remarcades, potenciant aquest efecte volumètric i una complexa riquesa d’espais interiors i exteriors.

Habitatge unifamiliar_Caldes de Montbui

Des d’Arquimes sempre hem cregut que l’inconformisme és un dels trets fonamentals que ens caracteritza. Per aquest projecte d’habitatge unifamiliar entre mitgeres situat en un emplaçament privilegiat de Caldes de Montbui, aquest inconformisme s’ha portat fins a les últimes conseqüències, arribant a un equilibri entre les demandes del promotor juntament amb el màxim aprofitament de les característiques del terreny i la relació amb les edificacions veïnes.

El projecte resol el programa comú d’un habitatge unifamiliar però des d’una vessant orientada a aquest màxim aprofitament de les vistes i minimitzant el perjudici que crea les preexistències dels edificis veïns. És per això que les peces principals de la zona de dia de l’habitatge s’emplaçaran en la planta superior de l’edifici, inclosa la piscina, i la zona de nit es situarà en un nivell inferior.

L’edifici resultant: un habitatge que permet una gran varietat de recorreguts pels diferents nivells, amb una relació entre  espais  interiors i exteriors extremadament fluida i un aprofitament eficient de la llum solar.

Casa Blanco _ Caldes de Montbui

Aprofitant els condicionants de partida del terreny on s’emplaçarà i la forma en el que aquest ocuparà l’espai existent actual, es defineix un edifici que potencia al màxim les possibilitats climàtiques, visuals i funcionals del futur habitatge.

El projecte s’ha resol amb el programa funcional comú d’un habitatge unifamiliar repartit en dues plantes habitables i una planta soterrani (reservada per garatge i espais tècnics i d’instal·lacions), adaptant-se al màxim a la topografia del terreny, el qual es caracteritza per una pendent pronunciada, en sentit Est-Oest.

L’edifici s’obre descaradament cap al sud, i juga amb els ràfecs i porxos per tal de controlar la incidència del sol en aquesta orientació i es tanca en sentit nord amb obertures més adequades i localitzades per il·luminar i emfatitzar espais en concret. Des de l’origen conceptual de l’edifici es busca la màxima eficiència energètica del mateix. L’habitatge resultant: uns espais que juguen amb l’entorn, adaptant-se a aquest i entre ells de la millor manera possible, conjugant els recorreguts que els uneixen i obrint-se a l’espai exterior amb una relació visual i física directa.

Rehabilitació de l'Edifici Can Xifrè_Caldes de Montbui

Amb elements singulars catalogats per el pla especial de patrimoni de Caldes de Montbui, Can Xifré és una finca històrica situada al casc antic del municipi, un espai urbà d’una gran qualitat d’elements arquitectònics. L’edifici, de planta baixa i dos pisos, és d’estructura tradicional de parets de càrrega i forjats unidireccionals de bigues de fusta. A l’actualitat destaquen elements de façana com els dintells de pedra on hi ha gravada el nom de la finca i un xiprer.

L'edifici va ser objecte d'una reforma no gaire encertada al voltant dels anys 70 del segle XX. Amb l'actual rehabilitació es busca dotar els actuals habitatges d'una major qualitat espaial, amb una distribució més actual i lluminosa, adequant instal·lacions i confort energètic i recuperant aquells elements significatius que reformes anteriors van amagar.

Show More

Copyright © 2018 ARQUIMES Tots els drets reservats

T.+34 93 865 43 08   |   info@arquimes.com