safareig_la_portalera
safareig_portalera
safareig_la_canaleta
safareig-la-canaleta
Safareigs Termals

Avui en dia Caldes de Montbui conserva en funcionament dos dels sis safareigs d’aigua termal que va arribar a tenir, els de la Canaleta i la Portalera.

En el cas del safareig de la Canaleta, el respecte sobre l’edifici original obra de l’arquitecte Manuel Raspall, ens va portar a utilitzar solucions tradicionals que posessin en valor les virtuts de l’edifici existent. Les gelosies incorporades a l’edifici l’han dotat d’un joc de llums i reflexes sobre l’aigua durant bona part del dia, alhora que suposen un tamís a la llum directe que en ocasions era molesta als usuaris que encara utilitzen el safareig.

En l’actuació al safareig de la Portalera, la intervenció en el mur existent, així com la solució de coberta, van permetre obrir el carrer a les vistes llunyanes de la riera de Caldes i al propi safareig. La coberta lleugera, trencada i que s’adapta a la forma irregular del conjunt, respon als principis de les encavallades tradicionals alhora que permet l’entrada de llum i la sortida dels bafs que produeix l’aigua calenta. Malgrat els desnivells existents l’obertura d’un nou accés a permès obrir l’equipament a persones de mobilitat reduïda que fins ara no podien

accedir-hi.

Copyright © 2018 ARQUIMES Tots els drets reservats

T.+34 93 865 43 08   |   info@arquimes.com